Ikkunanpesuun liittyy monia myyttejä ja harhaluuloja. Tässä kolme yleistä myyttiä:

1. Sanomalehti on paras työkalu ikkunanpesuun.

Vaikka monet vannovat sanomalehden nimeen ikkunanpesussa, se ei ole välttämättä paras ratkaisu kaikille. Jotkut sanomalehdet voivat jättää mustaa painomustetta ikkunaan, eikä lopputulos aina ole raidaton – me Kiiltävillä Pinnoilla vannomme ammattilaisvälineiden ja -aineiden nimeen.

2. Aurinkoinen päivä on paras aika pestä ikkunat.

Itse asiassa suorassa auringonvalossa peseminen voi saada pesuaineen kuivumaan liian nopeasti, mikä voi jättää ikkunaan raitoja ja täpliä. Pilvinen ja tyyni päivä on optimaali ajankohta pestä ikkunat.

3. Pari tippaa fairya riittää.

Tämä on yleinen käsitys, vaikka todellisuudessa liian vähäinen pesuainemäärä on suuri haitta ikkunoita pestessä. Liian vähäinen pesuaineen käyttö synnyttää kitkaa kuivaimen ja lasipinnan väliin jättäen raitoja ja likaa jälkeensä. Nyrkkisääntö oikealle pesuainemäärälle on, että pesurätin tai pesimen tulisi vaahdota ikkunaa vasten.

Oikeat välineet ovat tekniikoiden ohella kaiken A ja O. Marketeissa myytävät halvat ikkunalastat sisältävät usein silikonia, joka kuluessaan jättää raitoja ja viiruja lasiin. Hyvä ja laadukas ikkunankuivain sisältää metallisen, usein messinkisen kiskon sekä kumien helpon vaihdettavuuden.

Copyright By Kiiltävät Pinnat Oy © 2023. All Rights Reserved. | Tietosuojaseloste | Sivun suunnittelu: Niko Lehtola | Varauskalenteri & Google-arvostelut: M-SYSTEMS