Kotitalousvähennys

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Jotta ikkunanpesu-urakan voi liittää kotitalousvähennyskelpoiseksi palveluksi, tulee ikkunanpesua tarjoavan yrityksen kuulua ennakkoperintärekisteriin. Kiiltävät Pinnat Oy kuuluu ennakkoperintärekisteriin, minkä voit tarkistaa Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ:n kotisivuilta tai soittamalla heille numeroon 020 697 030.

Vähennyksen määrä

Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 60 prosenttia työn osuudesta ja enimmillään 3 500 euroa henkilöä kohden. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 500 euroa. Kotitalousvähennystä tehdään ansio- ja pääomatulojen verosta, jolloin rahallinen vaikutus on tuntuva. Useimmat muut vähennykset tehdään ansiotulosta, jolloin vaikutus on vähäisempi. Kotitalousvähennyksen kalenterivuosikohtainen omavastuu on puolestaan 100 euroa.

Kuka on oikeutettu vähennykseen?

Kotitalousvähennystä saa hakea vuokralainen tai asunnon omistaja. Tällöin ikkunanpesu on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä

Lisää kotitalousvähennyksestä voit ottaa selville Verohallinnon sivuilta tai olemalla meihin yhteydessä. Mikäli tarvitset apua kotitalousvähennyksen hakemiseen, autamme siinä mielellämme.